Săpunul natural manufacturat cu dragoste

SAPUNUL NATURAL :
Ce este sapunul ?
Sapunul este o sare , rezultatul unui proces chimic simplu , numit saponificare ,process care are lor la amestecul unei baze cu un corp gras/acid ( grasimi vegetale sau animale )Daca baza este hidroxidul de sodium (NaOH), cunoscut sub denumirea de soda caustica , va rezulta un sapun solid. Daca baza este hidroxidul de potasiu (KOH) va rezulta un sapun lichid .In urma reactiei de saponificare , rezulta sapun (3/4 parti ) ca produs principal si glicerina naturala (1/4)- ca produs secundar .

Ce este glicerina naturala ?
Glicerina naturala este o substanta higroscopica(adica absoarbe cu usurinta apa din aer ). In contact cu pielea, absoarbe apa din staturile profunde ale pielii si o aduce in staturile superficiale, rezultand o piele puternic hidratata.Fiind prezenta si in organism , glicerina naturala nu determina reactii alergice .
In sapunurile fabricate industrial nu este prezenta glicerina , acesta fiind extrasa din sapun si valorificata separat la un prêt distinct.Glicerina este inlocuita in sapunurile fabricate industrial cu un compus sintetic , cu efect de hidratare , denumit alumina.
Sapunul de casa manufacturat prin metoda “la rece” contine TOATA glicerina eliberata in urma procesului de saponificare.
Toate sapunurile naturale manufacturate de noi au fost obtinute prin metoda “ la rece “ adica prin amestecarea uleiurilor /unturilor cu Solutia de NaOH la temperaturi cuprinse intre 38-42grade Celsius folosite .